KIS Metallics

6 ton-sur-ton tinten, oneindig veel variaties

KIS GOES METALLIC!

De metallic mode is nog lang niet op z’n retour, maar heeft een nieuwe, decente uitstraling gekregen. Op de catwalks zien we dat de glitter en glamour van voorgaande jaren hebben plaatsgemaakt voor glansaccenten en ingetogen schitteringen. KIS van Kappers sluit hier harmonieus op aan met de nieuwe ‘KIS goes Metallic’-collectie: zes stijlvolle ton-sur-ton metallics, die maar weer laten zien hoe KIS praktische toepasbaarheid weet te combineren met creativiteit en een onfeilbaar gevoel voor trends.

“Ontwerp een kleurcollectie die past bij de komende modetrend en die makkelijk inzetbaar is in de salon”, was de opdracht voor het KIS Creative Team onder leiding van Natasja Keijzer. “We wilden een ton-sur-ton collectie ontwerpen, geen ‘papegaaienkleuren’. De zes tinten – Graphite, Steel Gray, Lavender, Champagne, Pink Champagne en Rosé – zitten allemaal in dezelfde kleurfamilie. Je kunt ze eindeloos met elkaar combineren en houdt toch een rustig kleurresultaat. Dit spreek een grotere doelgroep aan. Ik ben echt super enthousiast en zo blij dat we hiermee komen. Voorheen was het altijd ‘een beetje van dit, een drupje van dat’. Hoe mooi is het dat de kapper nu met één tube zo’n mooie metallic kleur kan creëren.”

SnowWhite blondeerpoeder: net even lichter

“Wil je dat een metallic tint goed tot z’n recht komt, dan moet je zorgen voor een perfecte ondergrond. Die moet allereerst zo licht mogelijke zijn, minimaal kleurhoogte 10”, legt Natasja verder uit. Om het haar zo gezond mogelijk te houden, introduceert KIS samen met de metallic collectie een nieuwe blondeerpoeder: KIS SnowWhite. Natasja: “Hiermee valt de kleur net een tint lichter uit dan met een gewone blondeerpoeder – met hetzelfde percentage ontwikkellotion en dezelfde inwerktijd.”

No-Yellow Shampoo: mooie, koele ondergrond

Het tweede geheim voor een perfecte ondergrond – en dus een perfecte metallic tint – is het neutraliseren van geelpigmenten. “Hoe koeler de basis, hoe mooier het metallic effect”, zegt Natasja. Haar tip: was het haar na de ontkleuring met de nieuwe KIS No-Yellow Shampoo. Even opbrengen aan de wasbak, drie minuten laten inwerken en de geelpigmenten zijn geneutraliseerd. Adviseer No-Yellow Shampoo ook voor thuis, zodat metallic tint mooi koel blijft